Select Page

V sredo in četrtek, 6. in 7. decembra 2017, je na Gimnaziji Ilirska Bistrica potekal dan odprtih vrat, ki je bil namenjen vsem, ki jih zanima, kaj počnemo na naši šoli. Predvsem pa so dneva odprtih vrat množično udeležili devetošolci osnovnih šol z območja občine Ilirska Bistrica.

V uvodnem delu sta Sabina Prica in Žiga Požar, dijaka zaključnega letnika, predstavila šolo in programa gimnazija in tehnik računalništva. Pri predstavitvi obeh izobraževalnih programov sta sodelovala tudi Tadeja Logar in Kerry Mahne, bivša dijaka Gimnazije Ilirska Bistrica, ki imata na srednjo šolo zelo lepe spomine. Pripovedovala sta o svojih srednješolskih izkušnjah v šolskih klopeh, med odmori, na ekskurzijah in drugih dogodkih. Med drugim sta poudarila tudi dobre odnose med dijaki in profesorji.

Uvodnemu delu je sledilo delo po skupinah. Učenci so izbirali med multimedijsko, računalniško, naravoslovno, družboslovno in jezikovno delavnico. Na eni izmed delavnic, ki so jo vodili dijaki programa računalniški tehnik, so učenci sami oblikovali spletno stran. Gimnazijci so na jezikovni delavnici pripravili besedne igre v italijanščini, angleščini in nemščini. Na družboslovni delavnici so udeleženci s pomočjo pomarančnega olupka ugotovili, da podoba našega planeta v resnici ni taka, kot zgleda na prvi pogled. Na naravoslovni delavnici pa so obiskovalci pod vodstvom dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica izvajali biološke in kemijske poizkuse.

Na naši šoli smo bili obiskovalcev zelo veseli. Upamo, da se v čim večjem številu še kdaj srečamo. Nenazadnje se bliža tudi informativni dan, ki bo na šoli potekal v petek in soboto, 9. in 10. februarja 2018. Vabimo vse osnovnošolce, bodoče dijake, ki se še odločate, kam bi se vpisali po končani osnovni šoli, da se udeležite informativnega dne, ko vam bomo podrobneje predstavili izobraževalna programa gimnazija in tehnik računalništva ter ostale šolske in obšolske dejavnosti Gimnazije Ilirska Bistrica.

Mia Valenčič, 2. A

Galerija slik


(Število obiskov: 1)