Select Page

V petek, 21. decembra 2018, je v Domu na Vidmu potekala prireditev Gimnazije Ilirska Bistrica ob božiču, novem letu in dnevu samostojnosti in enotnosti. Ilirskobistriški dijaki so se po četrti šolski uri v spremstvu profesorjev in profesoric odpravili v kulturni dom, kjer se je ob 12. uri začela prireditev s programom, ki so ga pod mentorstvom profesoric in profesorjev naše šole oblikovali dijaki sami.

Gašper Kastelic in Marko Iskra, dijaka 2. in 3. letnika gimnazijskega programa, ki sta prireditev povezovala, sta nas spomnila, kaj obeležujemo z državnim praznikom dnevom samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. decembra. Povedala sta, da se tega dne spominjamo plebiscitarne odločitve za samostojno državo, ki smo jo izrazili 23. decembra leta 1990. Na kratko sta tudi povzela zgodovinske dogodke in procese, ki so omogočili plebiscit o samostojnosti in privedli do osamosvojitve Republike Slovenije.

Sledil je kulturni del prireditve. Pod vodstvom zborovodkinje Elene Sedmak se je predstavil pevski zbor Gimnazije Ilirska Bistrica, ki je z Anžetom Skokom zapel skladbo Johna Lennona z naslovom Imagine. Oddelek 1. letnika programa tehnik računalništva se je predstavil z video izdelkom, oddelek 1. letnika gimnazijskega programa pa z vokalno-inštrumentalnim nastopom – ob spremljavi ukulele so zapeli pesem Siva pot, znanega slovenskega avtorja Aleksandra Mežka. Sledila je avdio-video predstavitev oddelka 2. letnika programa tehnik računalništva, kateri je sledil nastop Lee Celin in Tine Šajn, ki sta v obliki klavirskega dueta zaigrali skladbo popularne angleške pevke Adele Rolling in the deep, s katero sta zastopali barve dijakov 2. letnika gimnazije. In kot se na naši šoli za tehnike računalništva očitno spodobi, se je tudi 3. letnik tega strokovnega programa predstavil z videom, ki so mu nadeli naslov Norme. Dijakinja Elizabeth Samobolec pa je predstavila svoje avdiovizualno božično-novoletno voščilo. Gimnazijci 3. letnika radi potujejo in utrinke s šolskih popotovanj ovekovečijo s fotografskim objektivom, zato so sklenili, da doživetja s popotovanj delijo z ostalimi. In zaključni letnik računalničarjev? Kakopak, izdelali so predstavitveni video. Na oder je bil povabljen tudi predstojnik šole Gorazd Brne, ki je z božično-novoletnim voščilom dijakom in profesorjem zaželel, da bi praznike preživeli lepo, v krogu svojih najbližjih, da bi se spočili in nabrali novih moči za šolsko delo v prihajajočem letu. Prireditev pa je nepričakovano zaokrožil prihod dveh Božičkov – profesorjev, ki sta prisotne obdarovala s sladkim priboljškom.

Fotogalerija.

Gimnazija Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 1)