Select Page

Na dan Maturantske parade 2018, tj. v petek, 18. maja, je bil šolski urnik prilagojen, in sicer sta imela zaključna oddelka gimnazijskega programa in programa tehnik računalništva, 4. a/IB in 4. r/IB, tega dne prvo šolsko uro priprave na maturo, drugo šolsko uro pa so dijaki omenjenih oddelkov z razrednikoma Klavdijem Logarjem in Martinom Simčičem izdelovali maturantske kape. V odmoru so dijaki zaključnih letnikov v zbornici zapeli maturantsko himno Gaudeamus. Sledil je odhod dijakov zaključnih letnikov v spremstvu razrednikov v Postojno, kjer je na Titovem trgu potekala Maturantska parada 2018.

Maturantska parada je ples četvork, ki že tradicionalno združuje maturante po mnogih evropskih mestih in tudi v letu 2018 je bila dijakom 11. generacije gimnazijskih maturantov in dijakom 6. generacije, ki opravlja poklicno maturo na Gimnaziji Ilirska Bistrica, razlog za veselje.

Točno ob 12. uri so se tako maturanti Gimnazije Ilirska Bistrica, Šolskega centra Postojna in Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna v belih in rdečih majicah na Titovem trgu v Postojni skupaj z maturanti na ulicah drugih slovenskih mest in mest v sosednjih državah združili in odplesali največji sinhroni ples na svetu, ki se je že večkrat zapored vpisal v Guinessovo knjigo rekordov. Zrelostni ples bistriških in postojnskih maturantov so s spodbudnimi besedami pospremili ravnateljici obeh postojnskih srednjih šol Helena Posega Dolenc in Cvetka Kernel ter župan Občine Postojna Igor Marentič.

Zahvaljujemo se Plesni šoli Rebula, Občini Ilirska Bistrica in Občini Postojna za sodelovanje pri organizaciji in izvedbi maturantske parade, maturantom pa želimo, da bi čim bolj uspešno opravili izpite splošne in poklicne mature in kar se da lepo preživeli najdaljše počitnice!

Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 1)