Select Page

Dan filozofije 2016

Generalna skupščina Združenih narodov je tretji četrtek v novembru v vsakem letu razglasila za svetovni dan filozofije, k obeleževanju katerega vsako leto posebej pod drugim naslovom vabi UNESCO. V sodelovanju z Nacionalno komisijo za UNESCO in Slovenskim filozofskim društvom v Sloveniji obeležujemo UNESCO-v svetovni dan filozofije od leta 2005.

Letošnji dan filozofije, katerega tema je STRAH, obeležujemo v četrtek, 17. novembra 2016.

Več o letošnji temi STRAH.

Osrednja prireditev ob letošnjem svetovnem dnevu filozofije bo potekala v Mariboru v četrtek, 17. novembra 2016, ob 12.00 uri in dalje v SNG (Kazinska dvorana) in bo namenjena filozofskim in drugim tematizacijam fenomena strahu. Med drugimi bodo nastopili: dr. Renata Salecl, dr. Peter Klepec, dr. Mirt Komel, dr. Smiljana Gartner. Več o prireditvi.

SDF_2015_plakatzlozenka

Na Šolskem centru Postojna in Gimnaziji Ilirska Bistrica bomo svetovni dan filozofije obeležili s krajšimi razmisleki dijakov zaključnega letnika o tem, česa nas je strah in kaj je filozofija. Dijaki izberejo temo razmisleka in zapišejo sestavek z naslovom Česa nas je strah? ali Kaj je filozofija? v obsegu 300 besed (vrsta pisave Times New Roman, velikost črk 16 pik, ena stran A4). Zapise o strahu in filozofiji bomo razobesili po šoli. S to gesto želimo z »ljubeznijo do modrosti« vstopiti v zavest dijakov in zaposlenih naše šole oz. biti s tovrstno ljubeznijo prisotni v šolskem prostoru. V ozadju naše želje je cilj slediti priporočilu oz. vabilu UNESCA ter širiti zavest o prisotnosti in pomembnosti filozofije v naši družbi.

Aktiv profesorjev/ic filozofije in sociologije


(Število obiskov: 5)
Dostopnost