Select Page

V torek, 19. aprila, smo se dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica, ki obiskujemo podjetniški krožek, pod okriljem Ustvarjalnika odpravili na strokovno ekskurzijo v London.

Ob 17.25 smo poleteli iz Trsta in po dobrih dveh urah pristali na London STN letališču. Z avtobusom smo se odpeljali proti hostlu, ki se nahaja v bližini centra. Po razporeditvi v sobe smo se lačni odpravili na večerjo.

Naslednje jutro smo se prebudili v sončen dan. Malo peš in malo s podzemno železnico smo se napotili proti podjetju Google. Po predavanju smo našo pot nadaljevali proti Museum of London. V drugi polovici dneva smo si ogledali mogočno St Paul’s cathedral ter mimo Shakespearovega gledališča nadaljevali pot proti Tower of London in Tower Bridge.

IMG_1799Tretji dan smo se takoj po zajtrku opravili na znamenito Oxford Street. Ulica slovi po različnih trgovinah in lahko si predstavljate, kakšno je bilo naše stanje v denarnicah. Med vsemi so nas najbolj navdušili ogled BBC-ja, Disneyeva trgovina in ogled Teslovega avtomobila. Po končanem nakupovanju smo se na kosilo odpravili kar v Hyde park. S kolesi smo se nato odpeljali v bližino Buckinghamske palače. Ogledovali smo si jo ravno na dan, ko je kraljica praznovala svoj 90. rojstni dan. Pot nas je od tam vodila proti Big Benu in nato do London Eye.

Za četrti dan smo imeli na urniku ogled muzejev. Dopoldan smo si ogledali Natural History Museum, popoldan pa še Sciense Museum. Oba muzeja sta ogromna in izredno zanimiva. Zvečer, v hostlu pa smo imeli družabni večer. Čakala nas je naša zadnja noč v Londonu.

Domov smo se vrnili v soboto, 23. aprila, v popoldanskem času.

Za nepozabno izkušnjo se zahvaljujemo organizatorju strokovne ekskurzije – mentorju podjetniškega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica Nejcu Konjeviču ter Ustvarjalnikovima mentoricama Tjaši Polc in Nini Beja.

Galerija slik.

Dijaki podjetniškega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 6)