Select Page

Župančičeva frulica je srečanje mladih pesnikov in deklamatorjev z osemindvajsetletno tradicijo.

Župančičeva frulica 2018 bo potekala v treh kategorijah:

  • Osnovnošolski deklamatorji (učenci druge triade osnovnih šol),
  • Osnovnošolski pesniki (učenci tretje triade osnovnih šol),
  • Srednješolski pesniki (dijaki srednjih šol).

K sodelovanju vabimo učence in dijake vseh slovenskih in zamejskih šol, da se preizkusijo v svojih pesniških in govorniških sposobnostih!

Prispele pesmi mladih pesnikov bo ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših pesnikov. Nastope deklamatorjev bo na izbranih slovenskih osnovnih šolah ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših deklamatorjev.

Obe komisiji bosta izbrali najboljše mlade pesnike in deklamatorje, ki se bodo predstavili na sklepni prireditvi, ki bo predvidoma v ponedeljek, 11. junija 2018, ob 11. uri v Kulturnem domu Črnomelj.

Najboljša mlada pesnika (osnovnošolski in srednješolski) bosta prejela glavno nagrado – Župančičevo frulico za leto 2018. Najboljši deklamator bo prejel glavno nagrado – Pastirski rog (simbol govorništva) za leto 2018.

Razpisna dokumentacija za pesnike je dostopna TUKAJ ali na www.zik-crnomelj.eu/sl/kultura/zupanciceva-frulica/. Prijavnica je dostopna TUKAJ.

Roka za prijavo:

  • 10. maj 2018 za deklamatorje.
  • 16. maj 2018 za pesnike.

Za vse informacije v zvezi z Župančičevo frulico 2018 smo vam na voljo na tel. +386 (0)41 392 613 (Tadej Fink – organizator projekta) ali elektronskem naslovu: zupanciceva.frulica@zik-crnomelj.si.


(Število obiskov: 1)