Select Page

Šolska vrata Gimnazije Ilirska Bistrica so se na široko odprla z začetkom septembra, a je dijaška skupnost v petek, 16. septembra 2022, dijake 1. letnikov še uradno sprejela medse. Gimnazijci in tehniki računalništva, ki so se med srednješolskimi klopmi znašli prvič, so suvereno opravili s preizkušnjami in dobili vstopnico v srednješolski svet.

Uradni sprejem se je 6. šolsko uro odvijal v jedilnici šole. Uvodoma sta novopečenim dijakom dobrodošlico izrekla prof. Sonja Počkaj Škrlj, vodja Gimnazije Ilirska Bistrica, in prof. Klavdij Logar, vodja programa tehnik računalništva. Vajeti so nato v roke vzeli Maja Volk, Lea Vodopivec, Jernej Smerdel in Martin Kreševič, dijaki 4. letnikov, ki so nove obraze vodili po poti nalog, izzivov, preizkušenj.

Ker bodo mladi fazani kot sošolci in sošolke skozi čas morali med seboj sodelovati, so se najprej preizkusili v ubranem petju. Če so še v prvi pesmi trdili, da v šolo ne grejo in bodo raje imeli počitnice, so se že v drugi sprijaznili z dejstvom, da je treba delat‘, če želijo uresničiti svoje načrte. Pokazati so morali tudi, da znajo hitro ujeti pravi ritem, saj se je DJ v času njihovega plesnega nastopa kar štirikrat odločil, da bo pesem zamenjal. S slušalkami na ušesih so se skušali uspešno sporazumeti v parih, pri kratkem kvizu pa so morali pokazati dovolj strokovnega znanja o šoli, ki so jo izbrali. Stroga Komisija za presojo ustreznosti kandidatov je bila mnenja, da je prostora za učenje in napredek pri mladih še veliko, a si oba oddelka zaslužita priložnost, da postaneta del srednješolske zgodbe bistriških dijakov. Ko je mladim uspelo najti še ključ šole, s katerim bodo v bodoče zagnano odpirali zakladnice znanja, so s svečano zaobljubo tudi uradno postali dijaki in dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica.

Srečno, uspešno in prijetnih doživetij polno šolsko leto!

Galerija slik

Dijaki in dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 620)