Select Page

V petek, 21. maja 2021, je na Gimnaziji Ilirska Bistrica začetek slavnostne prireditve ob zaključku pouka za dijake zaključnega letnika naznanila maturantska himna Gaudeamus igitur (Veselimo torej se).

Po uvodnem nagovoru predstojnika Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazda Brneta je potekala podelitev prestižnih nagrad in priznanj Mladi upi 2021, ki jih Gimnazija Ilirska Bistrica in Šolski center Postojna vsako leto podeljujeta najzaslužnejšim dijakom.

Predstojnik je v imenu šole dijakom zaključnega letnika, ki so bili vsa štiri šolska leta odlični, podelil posebne pohvale in knjižne nagrade. Dijaki s samimi odličnimi zaključnimi ocenami pa so prejeli pohvale za izjemen učni uspeh »Zlata petica«.

Prostor prizorišča je nato napolnil zvok skladbe Clair de Lune, avtorja Claudea A. Debussya, ki jo je na klavir odigrala dijakinja 3. letnika gimnazije Ana Velenik.

Po podelitvi prestižnih nagrad, priznanj in pohval na ravni šole in klavirski izvedbi skladbe znanega francoskega skladatelja in pianista sta razredničarki 4. letnika gimnazijskega programa in programa tehnik računalništva profesorici Erika Gombač in Romana Štajnrajh dijakom razdelili oddelčne pohvale in težko pričakovana zaključna spričevala ter dijakom zaželeli uspešno opravljanje izpitov splošne in poklicne mature.

Predstojnik šole je prireditev sklenil z besedami: “Gaudeamus igitur! Veselite torej se, naberite si moči za tedne, ki so pred vami. Z 29. majem se namreč začne za vas, maturantke in maturante, naporno obdobje izpitov splošne in poklicne mature. Želim vam, da bi bili tudi rezultati mature vsaj tako dobri kot učni rezultati v razredu, da bi prav vsi vse maturitetne izpite uspešno opravili in s tem opravili obveznost zaključnih letnikov ter bili svojim staršem in nam profesorjem v ponos. Maturantke in maturanti generacije 2021, srečno!”

In zadonela je Straussova melodija v ritmu četvorke …

Galerija slik


(Število obiskov: 76)
Dostopnost