Select Page

Ustvarjalnik podjetniški krožekZadnji dan zimskih počitnic, v petek, 19. februarja 2016, smo se člani podjetniškega in računalniškega krožka ob 8. uri zjutraj odpravili izpred Gimnazije Ilirska Bistrica proti Ljubljani.

Prva postaja je bilo podjetje Movit, kjer smo se pozanimali o EU projektih za mladinske izmenjave. Po pridobljenih informacijah o mednarodni izmenjavi, smo se podali na Fakulteto za računalništvo in informatiko (FRI), kjer smo spoznali tamkajšnjega profesorja dr. Boruta Batagelja, ki nam je pomagal pri načrtovanju spletne aplikacije, ki smo se je domislili na krožku. V kratkem odmoru nam je mentor krožka Nejc Konjevič – tamkajšnji študent, razkazal moderno novogradjo fakultete.

Nato smo se ustavili še v prostorih Ustvarjalnika – podjetniškega peskovnika, v okviru katerega deluje podjetniški krožek Gimnazije Ilirska Bistrica, kjer je sledila malica in nekaj skupnega druženja. Izletniki smo si v poznejših večernih urah v sproščenem duhu privoščili ogled filma Deadpool v Koloseju, (nekateri, ki filma niso hoteli gledati, so šli nakupovati po trgovinah). Po končanem filmu smo se polni inspiracije odpravili nazaj proti domu.

Urban Lipovž, 3. R,
član računalniškega krožka


(Število obiskov: 14)
Dostopnost