Select Page

Dijake vabimo k sodelovanju na Hekatonu evropskega tedna programiranja, ki bo letos potekal tudi v Sloveniji! Tekmovanje bo potekalo na spletu 15. in 16. maja 2021. Udeležba je brezplačna.

Evropski teden programiranja letos prinaša izjemne hekatone v šestih evropskih državah, tudi v Sloveniji. Srednješolci, stari med 15 in 19 let, ste vabljeni, da v ekipah do šest članov preizkusite svoje veščine programiranja pri reševanju izzivov.

Po 24-urnem hekanju bodo ekipe svoje ideje predstavile strokovnjakom, ki bodo v finale poslali le 10 najboljših ekip. Od tam pa bo zmagovalno ekipo pot vodila na evropski spopad titanov, kjer se bo pomerila z ostalimi zmagovalci nacionalnih hekatonov.

Kaj lahko pričakujete?

  • mentorstvo in strokovno vodenje
  • delavnice za pridobivanje znanja
  • zabavne aktivnosti
  • spoznavanje vrstnikov s podobnimi interesi
  • priložnost, da osvojite mentorstvo za svojo idejo ter nagrado v obliki računalniške opreme
  • priložnost, da se pridružite zaključnemu hekatonu

Hekatone evropskega tedna programiranja soorganizirata Evropska komisija in lokalni ambasadorji evropskega tedna programiranja, financira pa jih Evropski parlament.

Tekmovanje bo potekalo v več krogih:

  • 24-urni spletni hekaton (15. in 16. maj 2021): Od vseh tekmovalnih ekip jih bodo izbrali največ 10, ki bodo s tekmovanjem nadaljevale. Poleti 2021 jim bosta na voljo brezplačno usposabljanje in mentorstvo.
  • Finalni hekaton (jeseni 2021): Vseh 10 zmagovalnih ekip na državni ravni bo v drugem krogu deležnih enakega usposabljanja, zmagala pa bo le ena.
  • Evropski hekaton (9. do 24. oktober 2021): Zmagovalci iz posameznih držav se bodo pomerili še na evropski ravni. Ekipe bodo svojo rešitev predstavile evropski žiriji med evropskim tednom programiranja. Evropski prvak bo poleg laskavega naslova osvojil tudi dodatno računalniško opremo.

Ste za? Ne odlašajte, prijave so že odprte!

Ali s sošolci že od nekdaj sanjate o tem, da bi ustvarili naslednjo veliko aplikacijo? Ali veste, kako lahko inovativne tehnološke rešitve pomagajo vaši šoli in mestu? Imate hudo idejo, s katero bi radi prodrli v svet, pa ne veste, kako se je lotiti?

Izkoristite priložnost in se prijavite na Hekaton evropskega tedna programiranja. S prijatelji oziroma sošolci lahko sestavite ekipo z do šestimi člani. V vsaki ekipi mora biti vsaj en razvijalec, en oblikovalec in član, ki bo idejo predstavil (pitcher). Prijave so odprte tudi za vse posameznike, ki ekipe še nimate. Več o tekmovanju lahko preberete na tej povezavi, če pa je ekipa že zbrana, se lahko registrirate tukaj.


(Število obiskov: 22)
Dostopnost