Select Page

Kako najbolje izkoristim svoj pametni telefon? Kako preko telefona pošiljati e-pošto s priponkami? Zakaj je potrebno telefon zaščititi s PIN-kodo? Kaj pa kuponi, ki jih ponujajo trgovine, so ti resnični ali potegavščina? Kako naložim uporabne aplikacije na svojo pametno napravo?

To so bila le nekatera izmed vprašanj, na katera smo poskusili odgovoriti na letošnji februarski izvedbi simbioze. Ravno zato smo se tokrat posvetili izključno mobilnim napravam. Udeležencem smo pokazali prednosti pametnega telefona in kaj nam le-ta omogoča – od pošiljanja e-pošte, brskanja in deljenja informacij s prijatelji, uporabe različnih družbenih omrežij in še kaj. Seznanili smo jih tudi s potencialnimi nevarnostmi, ki prežijo na nas, ko smo vsakodnevno priklopljeni na svetovni splet, in jih poučili, kako nevarnosti prepoznamo in se pred njimi zaščitimo.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za obisk delavnic in zaupanje pri prenosu znanja; upamo, da se še vidimo. Zahvale pa gredo tudi prostovoljcem, ki so si vzeli čas in pomagali pri izvedbi delavnic.

Jure Gustinčič, prostovoljec

Galerija slik


(Število obiskov: 24)
Dostopnost