Select Page

DSC_0034Maturantska parada je ples četvork, ki združuje maturante in maturantke po mnogih evropskih mestih. Že tradicionalno se odvija tudi v Ilirski Bistrici in tudi v letu 2016 je bila dijakom 9. generacije gimnazijskih maturantov in dijakom 4. generacije, ki opravlja poklicno maturo na Gimnaziji Ilirska Bistrica, razlog za veselje. Veselje je bilo toliko večje, ker je bil ples četvork letos obsijan s sončnimi žarki.

V petek, 20. maja, točno ob 12.00 uri so tako v Parku Nade Žagar maturanti in maturantke Gimnazije Ilirska Bistrica z željo, da bi podrli svetovni rekord in se vpisali v Guinnesovo knjigo rekordov, v oranžnih in črnih majicah zaplesali svoj zrelostni ples. Ples četvork maturantov in maturantk Gimnazije Ilirska Bistrica sta s spodbudnimi besedami pospremila vodja Gimnazije Ilirska Bistrica g. Gorazd Brne in župan Občine Ilirska Bistrica g. Emil Rojc.

Zahvaljujemo se Plesni šoli Urška in Občini Ilirska Bistrica za sodelovanje pri organizaciji in izvedbi maturantske parade, maturantom in maturantkam pa želimo, da bi čim bolj uspešno opravili izpite splošne in poklicne mature in kar se da lepo preživeli najdaljše počitnice!

Galerija slik.

P. S.: Kaj se je še dogajalo na dan maturantske parade? (foto: Demi Udovič in Tina Šircelj)

Vodstvo šole


(Število obiskov: 32)
Dostopnost