Select Page

V petek in soboto, 12. in 13. februarja 2016, je tudi na Gimnaziji Ilirska Bistrica, tako kot po drugih srednjih šolah po Sloveniji, potekal informativni dan, na katerem smo devetošolcem posredovali najrazličnejše informacije o obeh programih, ki ju izvajamo na naši šoli – gimnaziji in tehniku računalništva.

Obiskovalci so ob vhodu poleg informativnih zgibank dobili promocijske svinčnike in priboljšek z logotipom naše šole, na katerem je bila zapisana številka 70; namreč v letu 2015 smo obeleževali 70. obletnico delovanja matične šole v Postojni, katere tradicijo nadaljuje Gimnazija Ilirska Bistrica. Predstojnik šole gospod Gorazd Brne je poudaril, da je ravno tradicija oziroma pripadnost, poleg znanja in spoštovanja, ena temeljnih vrednot, katerim je zavezana naša šola.

Po uvodnem govoru Katarine Celin in Žige Tomažiča, dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica, ki sta prireditev povezovala, je sledil nagovor direktorice Šolskega centra Postojna gospe Helene Posega Dolenc. Po simpatičnem predstavitvenem videu šole je predstojnik bistriške Gimnazije predstavil splošne informacije o organizaciji in delovanju šole. Sledil je kratek informativno-zabavni program skupnega dela informativnega dne. Potekala je predstavitev krožkov in drugih obšolskih dejavnosti, rezultatov mature ter zlatih maturantov naše šole. Uvodni del so popestrili recitacija pesmi avtorice Teje Gale z naslovom Razpotje, pevski zbor Gimnazije Ilirska Bistrica s pesmijo Lollipop in hudomušna dramska igra o prismojeni učiteljici v tujih jezikih, ki jih poučujemo na naši šoli. Skupni del informativnega dne je zaključila animacija Sprehod, izdelek dijakinje programa tehnik računalništva Špele Pugelj.

DSC_0614_01 DSC_9374 DSC_0615_01

Po skupnem delu so se devetošolci in njihovi starši razdelili v dve skupini – na tiste, ki jih je zanimala predstavitev programa gimnazije, in tiste, ki jih je zanimala predstavitev programa tehnik računalništva. V učilnici 5, kjer je potekala predstavitev programa tehnik računalništva, so bodoči dijaki izvedeli nekaj splošnih informacij o programu, poklicni maturi, poklicnih kvalifikacijah in interesnih dejavnostih, ki jih izvajamo v okviru programa. Na predstavitvi gimnazijskega programa pa so obiskovalci dobili informacije o predmetniku gimnazijskega programa, splošni maturi, možnostih nadaljnjega študija in o obveznih izbirnih vsebinah ter projektnih dnevih, ki jih vključuje program.

Informativni dan se je zaključil z delavnicami. Za program gimnazije sta bili organizirani glasbeno-matematična delavnica Zveneča matematika in naravoslovna delavnica S tablico v naravo in veliki pok, za program tehnik računalništva pa delavnica izdelave mobilne aplikacije in delavnica računalniškega oblikovanja vektorske slike.

Na sledeči povezavi si lahko na telefon prenesete mobilno aplikacijo, ki so jo izdelali obiskovalci: mobilna aplikacija – krtek.apk

Informativnega dne se je udeležilo preko 100 obiskovalcev, katerih odzivi so bili navdušujoči, zato držimo pesti, da se nam v naslednjem šolskem letu pridruži čim več devetošolcev.

Fotogalerija.

Gimnazija Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 21)
Dostopnost