Select Page

V sredo, 5. 4. 2023, so na Gimnaziji Ilirska Bistrica za dijake tretjih letnikov potekale aktivnosti v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki želi mladim približati poklice na področju inženirstva, tehnike, naravoslovja in inovativnosti ter jih skozi pogovor spodbuditi k razmisleku o tem, kaj jih veseli, v čem so dobri in kaj okolje potrebuje.

Galerija slik

Metka Škofic, urednica projekta, je v začetku predstavila osnovne usmeritve, kako izbrati poklic, da bi bili pri svojem delu kasneje uspešni in srečni. V drugem delu pa so nam inženirki in inženirja  razkrili, kako je potekala njihova karierna pot, katere naloge opravljajo na svojem delovnem mestu, kako poteka njihov delovni dan, katere so prednosti in slabosti posameznega delovnega mesta in katere kompetence so potrebne za opravljanje posameznega poklica. Inženirki sta spregovorili tudi o tem, kako se na v preteklosti tipično moških delovnih mestih počutita kot ženski.

Svoje zgodbe so z nami delili Jasmina Rijavec, Živa Trtnik, Ivan Surina in Jan Kebe, pogovor pa je moderirala Tara Lorenci. Dijake so spodbudili k aktivnemu pristopu do svoje karierne poti, k vseživljenjskemu učenju in k sledenju svojim željam.

Marija Pirih,
šolska svetovalka


(Število obiskov: 150)
Dostopnost