Select Page

V petek, 9. 2. 2018, in v soboto, 10. 2. 2018, sta na Gimnaziji Ilirska Bistrica potekala informativna dneva. Največ bodočih srednješolcev je prišlo v petek dopoldne ob 11.00, nekaj manj pa na drugi dve izvedbi informativnega dne, ki sta bili v petek ob 15.00 in v soboto ob 9.00.

Obiskovalce smo najprej pospremili v prenovljen večnamenski prostor. Tam je potekal uvodni del, v katerem smo predstavili splošne informacije o naši šoli, popestrili pa smo ga s kulturnim programom: z recitacijo pesmi Gašperja Kastelica, dijaka 1. letnika gimnazijskega programa, z naslovom Ejrom, ki je nastala v okviru šolskega pesniškega natečaja Miroslava Vilharja, s katerim smo na šoli obeležili 200-letnico rojstva slovenskega pesnika, in bila po mnenju strokovne komisije najboljša; s  prizorom iz dramske igre Krst pri Savici, ki so ga uprizorili dijaki in dijakinje pod mentorstvom profesorice Katje Koren Valenčič in s pesmijo Tears in Heaven, ki jo je izvedel pevski zbor Gimnazije Ilirska Bistrica pod vodstvom zborovodkinje Elene Sedmak.

Po končanem skupnem delu je v petek dopoldne sledila slavnostna otvoritev nove šolske kuhinje, ki jo je financirala Občina Ilirska Bistrica in bo dijakom naše šole nudila toplo šolsko malico. Modri trak sta prerezala direktorica Šolskega centra Postojna Helena Posega Dolenc in podžupan Občine Ilirska Bistrica Peter Štavar. Ob otvoritvi kuhinje smo za goste pripravili tudi pogostitev, ki je bila v šolskem klubu.

Zatem je sledila predstavitev obeh programov, ki ju izvaja naša šola. Tisti, ki jih je zanimal program tehnik računalništva, so odšli v učilnico številka 5, tisti, ki pa jih je zanimal gimnazijski program, v večnamenski prostor. Po izčrpnem posredovanju informacij, ki bodo devetošolcem v pomoč pri izbiri srednje šole oziroma srednješolskega programa, so dijaki in dijakinje pospremili obiskovalce na delavnice. Za bodoče gimnazijce smo pripravili matematično delavnico z naslovom Matematični triki, zgodovinsko delavnico Raziskujemo z viri iz 19. stoletja in jezikovno delavnico Sladki jeziki, kjer smo se skupaj posladkali s palačinkami. Za bodoče tehnike računalništva pa smo pripravili dve delavnici, na prvi je potekal prikaz računalniškega programiranja in ustvarjanja aplikacije za mobilni operacijski sistem Android, na drugi pa so obiskovalci spoznali, kaj so kriptovalute, in se preizkusili v »rudarjenju«.

Za zaključek so si lahko devetošolci in njihovi starši ter drugi obiskovalci ogledali prostore naše šole in razstavo, ki je nastala ob 25. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije, prikazuje pa predvsem osamosvojitvene aktivnosti na Bistriškem.

Galerija slik.

Karmen Frank, 3. A


V okviru informativnega dne Gimnazije Ilirska Bistrica so članice pevskega zbora Gimnazije Ilirska Bistrica z gostom Matejem Križmanom pod mentorstvom Elene Sedmak zapele skladbo z naslovom Tears In Heaven. Vabljeni k ogledu posnetka nastopa.


(Število obiskov: 1)