Select Page

Dijaki 2. letnik gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica in Šolskega centra Postojna smo se med petkom in nedeljo, od 6. do 8. oktobra 2017, udeležili letne šole v naravi v CŠOD Planica.

Ilirsko Bistrico smo zapustili v petek navsezgodaj in na cilj prispeli ravno v času kosila. Sledila je nastanitev po sobah, kjer smo pustili prtljago in se pripravili na prvo športno aktivnost. V tri skupine smo se razdelili kar po oddelkih. Prva skupina je poslušala predavanje o zgodovini smučarskih skokov in si ogledala letalnico bratov Gorišek. Druga skupina je šla na razgledno točko, tretja pa se je s kolesi odpravila po Kranjski Gori do jezera Jasna in h gornjemu Martuljkovemu slapu. Po vrnitvi v dom smo povečerjali in poslušali predavanje o gorništvu in alpinizmu.

Sobotno jutro smo pričeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku so se skupine zamenjale. Preizkusili smo se v novih spretnostih in se izpopolnjevali v različnih veščinah. Po kosilu je sledila še zadnja rotacija skupin, tako je vsak oddelek sodeloval pri vseh aktivnostih. Zvečer smo se vsi udeleženci šole v naravi zbrali v telovadnici doma in se ob družabnih in športnih igrah bolje spoznavali in družili.

Nedeljo, zadnji dan planiškega druženja, smo začeli že ob 6.30, ko smo spakirali potovalke. Po zajtrku smo pospravili svoje sobe in si pripravili nahrbtnike za zadnjo aktivnost. Ob 9.00 smo se vsi skupaj odpravili v dolino Tamarja, kjer smo lahko občudovali naravo in slapove. V koči v Tamarju smo se ogreli s kakavom in si nabrali moči za vrnitev na izhodiščno točko. Po zasluženem kosilu smo se izčrpani, a dobre volje napotili proti domu.

Hvaležni smo za aktivno preživet vikend v prelepi naravi in vreme, ki nam je bilo glede na muhasti september zelo naklonjeno.

Galerija slik.

Mia Valenčič,
dijakinja 2. A


(Število obiskov: 17)
Dostopnost