Select Page

V ponedeljek, 21. oktobra 2019, je ob 18. uri na OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici potekala tržnica srednjih šol. OŠ Dragotina Ketteja je v sodelovanju z ostalimi osnovnimi šolami občine Ilirska Bistrica tržnico srednjih šol pripravila z namenom, da si učenci osnovnih šol pridobijo informacije, ki jih nujno potrebujejo pri izbiri srednje šole, v katero se želijo vpisati.

Na tržnici se je s svojo atraktivno stojnico predstavila tudi Gimnazija Ilirska Bistrica, in sicer smo predstavili izobraževalna programa, ki ju izvajamo na naši šoli, tj. gimnazijski program in program tehnik računalništva, ter druge šolske in obšolske dejavnosti. Razstavili smo različne slikovne in video izdelke naših dijakov, plakate z različnimi učnimi temami in računalniške prezentacije o šoli ter dejavnostih dijakov. Obiskovalci so si lahko ogledali kemijske poskuse, ki so jih izvajali dijaki naše šole. Predstavili smo animacije in druge multimedijske izdelke, ki so jih ustvarili dijaki programa tehnik računalništva, ter računalniške aplikacije, katerih programiranja se učijo dijaki na naši šoli.

Z namenom, da bi privabili čimveč osnovnošolcev k naši stojnici, smo obiskovalcem razdelili liste z nagradnim kvizom. Na zastavljena vprašanja kratkega kviza so lahko odgovorili s tem, da so obiskali našo stojnico in iz predstavitev naše šole razbrali pravilne odgovore. Vsi, ki so na vprašanja pravilno odgovorili, so se razveselili sladkih in uporabnih nagrad, pa še nekaj novega so se naučili.

Poleg Gimnazije Ilirska Bistrica so se na tržnici predstavile še naslednje srednje šole: Šolski center Postojna, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Srednja šola tehniških strok Šiška, Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, Škofijska klasična gimnazija Ljubljana, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Elektro in pomorska šola Piran, Šolski center Nova Gorica, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana ter Biotehniški izobraževalni center Ljubljana.

Tržnica je bila množično obiskana, udeležili pa so se je devetošolci in drugi osnovnošolci OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Antona Žnideršiča, OŠ Podgora Kuteževo, OŠ Jelšane, OŠ Knežak, OŠ Pregarje, OŠ Podgrad in OŠ Košana ter njihovi starši.

Galerija slik

Gimnazija Ilirska Bistrica