Select Page

NATEČAJ REVIJE MENTOR ZA MLADE LITERARNE TALENTE

Festival mlade literature URŠKA 2018

Festival Urška združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj JSKD s selektorji izbere pet finalistov in najboljšemu v naslednjem letu izda knjižni prvenec.

KDO VABI: Revija Mentor in JSKD

KOGA: mlade literate, od 15. do 30. leta starosti

KAJ: neobjavljena literarna besedila – poezijo (do 10 pesmi), prozo (do 10 strani), dramska besedila (do 10 strani) – lahko odlomek (s krajšo obnovo)

KAKO IN KAM: e-prijava za podatke o avtorju (spodaj), besedila na e-naslov: mentor@jskd.si (najkasneje 24 ur po spletni prijavi)

ROK PRIJAVE: ponedeljek, 22. 1. 2018 (podaljšan do 26. 2. 2018)

KJE: šest regijskih srečanj in delavnic s strokovnimi spremljevalci, od februarja do aprila 2018, v Sevnici, Ljubljani, Dravogradu, Kopru, Škofji Loki in na Ptuju ter s sodelovanjem območnih izpostav JSKD (izbor srečanja glede na bližino kraja bivanja). Na kratkih literarnih delavnicah bomo govorili o prejetih besedilih, o literaturi na splošno, o branju in pisanju, odpravljanju klišejskih napak, o objavljanju v literarnih revijah in zbornikih, o izdajanju leposlovja …

Regijsko srečanje z delavnico bo za primorsko regijo tako kot lani potekalo v Kopru, in sicer 24. marca, strokovna spremljevalka bo dr. Alja Adam.

VEČ NA in E-PRIJAVAhttp://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/urska/urska_18/uvod_urska_18.htm


(Število obiskov: 1)