Select Page

Januar in februar sta za maturante še posebej pomembna, saj se v začetku marca vpisujejo na fakulteto in v teh začetnih mesecih zbirajo razne podatke o različnih študijskih programih in premišljujejo, kam bi se vpisali.

In vsaka informacija pride prav, še posebno tista iz ust študentov. Sklicali smo študente iz različnih študijskih smeri in v soboto, 13. januarja 2017, na Gimnaziji Ilirska Bistrica pripravili Predstavitev fakultet, kjer so nam študentje povedali marsikaj o svojem študiju – o profesorjih, predmetih, težavnosti, omejitvah itd.

Predstavljene so bile Filozofska fakulteta (UL) – anglistika, španščina, primerjalna književnost, psihologija, pedagogika in andragogika, Fakulteta za humanistične študije (UP) – slovenistika, geografija, zgodovina, arheologija, medijski študiji, italijanistika in medkulturno jezikovno posredovanje (angleščina-italijanščina in angleščina-francoščina), Pedagoška fakulteta (UL) – socialna pedagogika, Fakulteta za socialno delo (UL), Fakulteta za matematiko in fiziko (UL) – matematika in fizika, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (UL), Zdravstvena fakulteta UL) – fizioterapija, Fakulteta za šport (UL) in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani – AGRFT (UL).

Upamo, da smo bodočim študentom vsaj malo olajšali to težko življenjsko odločitev in želimo jim čim več uspehov pri maturi in pri nadaljnjem študiju, vsem študentom pa se zahvaljujemo za odlično predstavitev!

Galerija slik

Gimnazija Ilirska Bistrica in Klub študentov Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 1)