Select Page

V ponedeljek, 20. marca 2017, ob 8. uri smo se dijaki 3. R oddelka v sklopu predmeta poslovno komuniciranje odpravili v Ljubljano na ogled Javnega zavoda RTV Slovenija in spremljanje seje Državnega zbora Republike Slovenije.

Po prihodu v slovensko prestolnico smo si najprej ogledali prostore slovenske nacionalne televizije – RTV Slovenija. Odpeljali so nas v studio, kjer poteka snemanje informativnega programa, nam predstavili delovanje nacionalnega zavoda, priprave in sam potek snemanja ter montažo programa. Nato smo si ogledali še največji studio, to je Studio 1, kjer je bilo vse pripravljeno za popoldansko snemanje podelitve priznanj RTV Slovenija za življenjsko delo. Sledil je ogled režijskega studia in pripadajoče tehnične opreme. Po ogledu televizijskega dela nacionalne radiotelevizije smo si ogledali še prostore radijskega dela, in sicer smo si ogledali muzejsko zbirko nacionalnega radia in snemalni studio radijske postaje Val 202.

Ekskurzijo smo nadaljevali v hramu slovenske demokracije – palači slovenskega parlamenta. V mali sejni dvorani Državnega sveta Republike Slovenije so nam predstavili slovensko zgodovino in razvoj slovenske nacije. Seznanili smo se s funkcijami zakonodajne veje oblasti ter pristojnostmi in delom Državnega zbora Republike Slovenije. Sledil je ogled prostorov in sejnih sob ter arhitekturnih detajlov palače slovenskega parlamenta. Nato smo odšli v veliko dvorano, kjer je potekala 28. redna seja Državnega zbora Republike Slovenije. Z balkona za obiskovalce smo spremljali poslanska vprašanja ministrici za izobraževanje, znanost in šport dr. Maji Makovec Brenčič in ministrici za obrambo gospe Andreji Katič ter njuna odgovora.

Strokovno ekskurzijo smo zaključili ob 16. uri, ko smo se vrnili v Ilirsko Bistrico, mesto svojega šolanja.

Galerija slik.

Danijel Kovačič Grmek, 3. R


(Število obiskov: 11)
Dostopnost